Click to listen highlighted text!

Introduktions­program (IM)

En ny chans
att nå
dina mål

Om programmet

Peder Skrivares introduktionsprogram riktar sig till dig som av olika skäl inte blivit behörig till gymnasieskolans högskoleförberedande eller yrkesförberedande program. Här hjälper vi dig att nå behörighet för vidare studier på gymnasiet, eller förbereda dig för ditt kommande yrkesliv.

Program­inriktat val

Programinriktat val (IMV) är en utbildning som är inriktad mot ett visst nationellt program, där du går i samma klass som eleverna på det nationella programmet. Så fort du läst upp de grundskoleämnen du saknar skrivs du över till det nationella programmet.

För att antas ska du ha lägst betyg E i svenska eller svenska som andraspråk. Dessutom krävs lägst E i engelska eller matematik samt i minst fyra andra ämnen, eller lägst E i engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen.

Yrkesintroduktion

Utbildningen vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram och vill få en praktisk introduktion som underlättar för dig att etablera dig på arbetsmarknaden. Programmet kan också leda till studier på ett yrkesprogram.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ syftar till yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller till arbetsmarknaden. Utbildningen utformas utifrån ditt individuella behov och vänder sig till dig som saknar behörighet till ett nationellt program.

Språk­introduktion

Utbildningen ger dig som nyanländ till Sverige en individuellt anpassad utbildning med tyngdpunkt i svenska språket, för att du ska kunna gå vidare i gymnasiet eller annan utbildning.Alla har rätt
till en bra
utbildning

Eleverna svarar

Lärarintervjuer

Just nu finns inga filmer av den här typen.

Bild på studie- och yrkesvägledaren Anna Johansson

Ansvarig SYV

Anna Johansson
  anna.johansson5@varberg.se
  073-303 98 07

Tipsa om programmet

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Click to listen highlighted text!