Click to listen highlighted text!

Handel- och administrations­programmet (HA)

Skaffa dig
ännu bättre känsla
för affärer

Om programmet

Handels- och administrationsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med handel, administration och kommunikation och är intresserad av service och att jobba med människor. På PS kan du läsa inriktningen Handel och service.

På skolan

Under utbildningen utvecklar du dina färdigheter i att utföra arbetsuppgifter inom områden som försäljning, inköp och varuflöden, ekonomi och egen­­företagande.

Du lär dig också om marknadsföring och produktkunskap, kundservice och affärsutveckling i olika former. Det finns goda möjligheter att starta och driva företag inom handel och därför ger utbildningen dig kunskap inom entreprenörskap och egenföretagande.

På PS satsar vi på att utveckla samarbetet mellan skola & arbetsliv, det entreprenöriella lärandet och cirkulär ekonomi. Årskurs 3 läser man som lärling.

På programmet får du också lära dig om entreprenörskap och företags­utveckling. I utbildningen utvecklar du de kunskaper som krävs för att starta och driva företag och du arbetar mycket med Ung Företagsamhet (UF) för att du ska få verklig erfarenhet av att driva företag. PS utsågs till årets UF-skola i Halland läsåren 14/15, 16/17 & 17/18.

Efter gymnasiet

Efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom handelsyrken som till exempel försäljning och marknadsföring, näthandel, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice.

Plugga vidare

Du kan välja att börja arbeta direkt efter utbildningen eller fortsätta studera på yrkeshögskola. Du kan också välja till kurser under utbildningens gång för att få en grundläggande högskole­behörighet.

APL och lärling

Att vara lärling innebär en unik möjlighet att lära sig ett yrke genom att kombinera arbete på en arbetsplats med studier i skolan. I årskurs 3 är yrkesämnena förlagda som lärling under tre dagar i veckan på en arbetsplats. Övriga dagar är skolförlagda.

För ytterligare information kan du kontakta programmets studie- och yrkes­­vägledare.

Kursöversikt

Det här
kommer du
att plugga
Kursöversikt för Handel- och administrationsprogrammet
Kursöversikt för Handel- och administrationsprogrammet

Eleverna svarar

Lärarintervjuer

Bild på studie- och yrkesvägledaren Jenny Andersson

Ansvarig SYV

Jenny Andersson
  jenny.andersson@varberg.se
  073-343 76 42

Tipsa om programmet

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Click to listen highlighted text!